ELEŞTİRİLMEK 

    Eleştiri; bir sanatçı, konu veya herhangi bir şey hakkında olumlu veya olumsuz yorum yapmaktır.
    Bizler doğal olarak olumlu eleştirilerden hoşlanıyoruz. Birisi de gelip; "Ben bunu beğenmedim." dediğinde o kişi hakkında kötü düşüncelere kapılıyoruz. Fakat ben bunu doğru bulmuyorum. Hiçbir insan mükemmel olamaz. Hepimizin eksik yönleri mutlaka vardır. Birisi bu eksiğimizi gelip güzel bir dille belirtip bu eksik yönümüzü geliştirmemizi, tamamlamamızı isterse ne mutlu bize !
    Eleştiri insanların eksik yönünün tamamlanmasını sağlamakla birlikte bizlere eleştirmeyi de öğretecektir.
    Örneğin bir sanatçı düşünelim. Kendince resim çizen, duygularını resme döken bir sanatçı... Her insan o sanatçının ne düşündüğünü ve ne tür duygular içerisinde olduğunu nereden bilebilir ki ? Ama bunu kendisine söylesen; " Bunda anlaşılmayacak ne var ?" gibi cümlelerle size karşı saldırıya geçecektir. Halbuki bu düşünceyi aklının bir köşesine yazıp diğer eserinde insanların da duygularına hitap edecek şekilde bir eser verse belki de insanlar tarafından daha çok beğenilecektir.
    Artırabileceğimiz bu örnekleri göz önüne aldığımızda eleştirinin olumlusu da olumsuzu da olduğunu görüyoruz. Nasıl olumlu eleştirilerden hoşlanıyorsak, olumsuz eleştirilerden de hoşlanmalıyız. Çünkü bu olumsuz eleştiriler bizlerin eksik yönlerimizi tamamlamamızı sağlayacak ve bizi her açıdan geliştirecektir.

Comments (0)